Tadilat' Sergisi
Tadilat, değişimin şekil değiştirmiş hali, modern’in alt ben’i, postmodern’in süper egosu ya da yumuşak karnı’dır. Asla bir araya gelemeyecek parçaları bir araya getirmek, onarmak veya tekrar şekle sokmaktır. Tadilat, sanat ile hayat arasındaki bitmek bilmeyen düello, bir onarım sürecidir. Eğer madde değilse şekildir, hatta şeklin aura’sı dır. Kendi normlarını kendisinin belirlediği düşünsel bir mekandır. Sanat/hayat nereye el atmışsa orası mutlaka bir tadilat gerektirir. Sanatla izleyici, sanatçıyla sanat yapıtı arasındaki mahrem alandır. ‘Kabuğunu değiştirmeyen yılan ölür’ derken Nietzsche tam da bu değişimi vurgular. Herşey ya da kısaca hiçbirşey’dir.
Tadilat, gerek kavram olarak gerekse içerik olarak üzerinde taşıdığı anlamın gereğini kendi üslup ve anlamıyla yerine getirmeye çalışır; bireyselden toplumsala, gelenekselden moderne, güncel olandan kavramsala her türlü ironiyi de içerisinde barındırır.
Bu sergide –kendi içerisinde- tadilat görmüş düşünceler vardır. Birbirinden farklı çalışma üslubu ve anlayışıyla on üç sanatçı ‘tadilat’ ismi adı altındaki bu sergi ile bir araya gelmeyi amaçlıyor.