15 July 2009



                      'YÜZDE YÜZ MOBİL' SERGİSİ 6 HAZİRAN’DA AÇILDI




Konseptini Yeşim Ağaoğlu’nun yaptığı, koordinasyonu ise Hülya Küpçüoğlu ve ARTIK Mekân tarafından gerçekleşen, cep telefonlarıyla çekilen fotoğrafların yer aldığı “Yüzde Yüz Mobil” sergisi, 6 Haziran’da Karaköy'deki ARTIK mekânda açıldı. Sergiye Türkiye’den ve yabancı ülkelerden 60’a yakın sanatçı katıldı. 
Cep telefonları her zaman ve her yerde taşınabilir oldukları için günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiler. Cep telefonu ile tesadüfen karşılaştığımız bir olayı ya da görüntüyü kolayca saptayabiliyoruz. Cep telefonları kullanım kolaylığı, kolay ulaşılabilirliği, diğer teknolojik sistemlerin yanında ekonomik açıdan da uygun olması nedeniyle günümüzün yükselen trendlerindendir. Sanatçılar da fotoğraf makinesi ve videonun yanı sıra artık cep telefonlarıyla da fotoğraf çekmeyi tercih edebiliyorlar.      
Projede, kullanımı ve popülaritesi gittikçe artan mobil telefonlarının bir iletişim aracı olmasının yanı sıra, yan işlevlerinden birisi olan fotoğraf çekme ( belgeleme ) özelliği de vurgulandı.
Sergi tarihi: 7 Haziran- 15 Temmuz 2009